Vast internet voor de Nederlandse tweaker vergeleken

Door The Zep Man op zaterdag 30 januari 2021 13:30 - Reacties (28)
Categorie: -, Views: 5.103

Een tijd geleden kwam dit artikel langs:

Hier maakte ik in een reactie een vergelijking van de kosten tussen KPN en Ziggo. Bij deze berekening maakte ik de fout bij Ziggo dat ik interactieve televisie niet uitgeschakeld had, waardoor die prijs onnodig hoog uitkwam. Dat corrigeer ik hierbij door een nieuwe lijst aan te leveren. Om het ook een beetje nuttig en leuk te houden vergelijk ik ook XS4ALL en Freedom Internet erbij, want waarom niet? Andere ISP's heb ik even niet meegenomen om verschillende redenen (bieden geen vergelijkbare snelheden, bieden slechts internet aan in zeer regionale netwerken, etc.).

Lees verder »

Een klein jubileum voor open smartphones

Door The Zep Man op vrijdag 15 januari 2021 13:37 - Reacties (5)
Categorie: -, Views: 1.831

De PinePhone werd precies een jaar geleden voor het eerst verstuurd. Gefeliciteerd voor PINE64, maar ook voor de community in het geheel! Mijn exemplaar betreft een versie 1.2 met een hardware upgrade naar 1.2b (zie hier meer over de verschillende revisies). Deze gebruik ik niet als daily driver, maar het is leuk om ervoor te ontwikkelen en om ermee te zien hoe de ontwikkeling gaat. En ja, het is bruikbaar als Linux desktop. Weliswaar met de prestaties van een Raspberry Pi 3 met wat meer geheugen, maar het begin is er.

Hopelijk brengt 2021 meer goeds voor open(ere) smartphones en de bijbehorende besturingssystemen. Sowieso zullen PinePhones makkelijker zijn om aan te schaffen, en met een beetje geluk worden de bestelde Purism Librem 5's ook eindelijk op grote schaal geleverd.

To be continued!

Hoe T.net omgaat met de regels m.b.t. Premium / paywalls

Door The Zep Man op woensdag 2 december 2020 11:20 - Reageren is niet mogelijk
Categorie: -, Views: 5.089

Tweakers gaat niet ondubbelzinnig en consistent met diens regels om. In dit artikel onthul ik wat er achter de schermen plaats vond.

Lees verder »

Tweakers.net Plus artikelen filteren

Door The Zep Man op woensdag 2 december 2020 10:00 - Reacties (2)
Categorie: -, Views: 4.143

Zoals bekend worden mogelijk 'Premium' artikelen van T.net in de toekomst achter een paywall geplaatst. Voor degenen die dat niet kunnen of willen betalen en content die ze (straks) niet (meer) kunnen lezen storend vinden, deze regels kunnen gebruikt worden in een general-purpose blocker om ze op de hoofdpagina uit het overzicht te filteren:

code:
1
2
tweakers.net##.plus
tweakers.net##tr:has(> td:has(> div.plus))


Advertenties blokkeren op T.net mag niet, dus let goed op dat je die niet blokkeert.

Lees verder »

Ik ben niet gestopt met bloggen

Door The Zep Man op dinsdag 20 oktober 2020 11:30 - Reacties (5)
Categorie: -, Views: 3.602

Je kan het beter 'pauzeren' noemen, totdat er weer eens een leuk onderwerp langskomt.

Als ik zou stoppen dan zou ik er ook geen blogartikel over schrijven. Voelt een beetje wanhopig, zeker als je excuus is dat je je adblocker of cookie-instellingen in je browser niet onder de knie kan krijgen. ;)

Op een iets serieuzere noot:
Wat mij deels ervan weerhoudt om hier uitgebreide verhalen te schrijven is het geklungel met opmaakcodes. BB-codes zijn gewoon niet intuïtief. Voor de rest ben ik wat actiever geworden op GoT in een paar topics waar ik interesse in heb. Daar heb ik het gevoel dat ik meer kan bijdragen dan dit hoekje van Tweakers.net.