Transmission 2.83 voor Windows (daemon & CLI)

Door The Zep Man op zondag 15 juni 2014 00:00 - Reacties (2)
Categorieën: Software, Transmission voor Windows, Views: 8.003

Een tijdje geleden kwam van Transmission versie 2.83 uit. Net zoals bij voorgaande versies is er geen officiële ondersteuning voor Windows. In deze post wordt de huidige versie van Transmission aangeboden om als Windows service te gebruiken.

Transmission is een lichtgewicht, open-source BitTorrent client die qua functionaliteit niet onderdoet van de concurrentie. Het biedt een toevlucht voor degenen die wegrennen van Azureus/Vuze door de bloat en die zich niet willen binden aan µTorrent of andere gesloten clients. Zie de officiële About pagina voor meer informatie.

Binnen de ondersteunde besturingssystemen is Transmission te gebruiken in een zogenaamde 'headless' configuratie, waarbij een web-interface wordt aangeboden om de software te bedienen. De gebruiker hoeft hiermee niet ingelogd te zijn op de machine. Een 'daemon'-editie is beschikbaar die dit mogelijk maakt. Transmission zelf is echter niet officieel verkrijgbaar voor Windows. Een onofficiële Windows port van de Qt editie bestaat, maar een grafische interface is niet handig op een server zonder ingelogde grafische gebruikersessie.

Hierom worden voor Windows de 'daemon', 'remote' en 'cli' edities van Transmission aangeboden, samen met wat scripts om de installatie als Windows service te bespoedigen. Er is geen lichtere BitTorrent-client met dezelfde functionaliteit, en dat Tranmission onder een open-source licentie wordt uitgebracht is natuurlijk mooi meegenomen. De broncode is ook beschikbaar voor de geïnteresseerden, maar is niet nodig om Transmission te gebruiken.

Vergeet niet _README.TXT te lezen voor gebruiksinstructies.

Download Transmission (daemon & CLI) voor Windows (x86 & x86-64) (broncode)
Download Transmission (GUI) voor Windows (externe site, niet van mij)
Download Transmission voor Windows (daemon) (alternatieve versie, niet van mij)

Kies bij het bezoeken van OneDrive rechtsboven voor 'Details view' voor een duidelijker overzicht van de bestanden. Als na het klikken op een bestand in Skydrive de download niet start, gebruik dan rechtermuisknop -> 'Download'.

De gecompileerde onderdelen:
Compileeropties

Specifieke wijzigingen ten opzichte van de vorige aangeboden versie:
  • Nieuwe versie van Transmission: 2.83.
    Zie de officiële release notes voor meer informatie.
  • Nieuwe versies van de onderliggende libraries.
  • Een kleine wijziging in service-install.bat. Als je een upgrade uitvoert van versie 2.82 of ouder naar 2.83 of een nieuwere versie en je gebruikt Transmission als Windows service, start dan respectievelijk service-uninstall.bat en service-install.bat uit de nieuwe versie in je Transmission folder.

Volgende: Signal on Android without Google Play Services 04-'16 Signal on Android without Google Play Services
Volgende: Transmission 2.82 voor Windows (daemon & CLI) 09-'13 Transmission 2.82 voor Windows (daemon & CLI)

Reacties


Door Tweakers user Martijn085, maandag 16 juni 2014 16:33

Geweldig, bedankt voor de update! _/-\o_

Door Tweakers user photonios, dinsdag 17 juni 2014 22:19

Zie ik daar nu Windows XP in dat screenshot? Foei! :p

Reageren is niet meer mogelijk