Let op: Tweakers stopt per 2023 met Tweakblogs. In dit artikel leggen we uit waarom we hiervoor hebben gekozen.

Windows 10 streaming naar Android (TV)

Door The Zep Man op zaterdag 12 september 2020 10:00 - Reacties (3)
Categorie: -, Views: 2.500

Korte post om aan te geven dat je je eigen PC vanuit Android (TV) gratis kan benaderen en beheren op verschillende manieren, over je eigen netwerk of over het Internet. Deze post en de links bevatten geen referrals. Het geheel heeft geen commerciële aard. Zelf verdien ik er niets aan, behalve misschien wat schouderklopjes van medetweakers. O-)
  • Voor gewoon beheer van eigen servers is er de officiële Microsoft Remote Desktop Client, die sinds begin augustus ook Android TV ondersteuning heeft. Op een lokaal netwerk werkt het direct. Over het Internet is direct RDP gebruiken niet verstandig omdat het je PC blootstelt aan heel wat ellende. Gebruik in dat geval een VPN verbinding tussen beide locaties, bijvoorbeeld via OpenVPN.
  • Voor het 'streamen' van spellen van eigen hardware zijn er een sliert aan opties. Zelf gebruik ik Steam Link, wat goed combineert met Steam's Big Picture. Steam Link werkt met videokaarten van AMD, Nvidia en Intel, en kan ook niet-Steam spellen en ook de desktop streamen.
  • Een andere optie waar ik veel goeds over hoor is Moonlight, een open-source streaming client beschikbaar voor Android (TV) waarmee je vanaf een PC met een Nvidia videokaart kan streamen. Voor AMD videokaart eigenaren is er AMD Link als tegenhanger.
Heb je andere suggesties, bij voorkeur zonder referrals? Reageren is uiteraard toegestaan. ;)

Volgende: Ik ben niet gestopt met bloggen 10-'20 Ik ben niet gestopt met bloggen
Volgende: Nooit meer een Xiaomi smartphone 07-'19 Nooit meer een Xiaomi smartphone

ReactiesDoor Tweakers user Spekkie88, zondag 13 september 2020 20:03

Ben zelf fan van parsec

Door Tweakers user NegativeFreak, woensdag 16 september 2020 00:17

Ik stream nu mijn games via een NVIDIA Shield TV (kleine, buisvormige variant) en NVIDIA Gamestream. Alleen nog niet de mogelijkheid gehad om dan mijn desktop te streamen maar Steam games gaan zeer goed zonder enige lag.

Geprobeerd om via de Steamlink app te streamen maar de audio kwam niet juist over. (of ik heb een instelling gemist)

De Shield kan namelijk, als je de mogelijkheid hebt, Dolby Atmos (Resident Evil 2) streamen.

Reageren is niet meer mogelijk