Let op: Tweakers stopt per 2023 met Tweakblogs. In dit artikel leggen we uit waarom we hiervoor hebben gekozen.

Het leed dat Plus heet

Door The Zep Man op donderdag 1 juli 2021 18:15
Categorie: -, Views: 10.007

Wie het het grote Plus topic op GoT in de gaten houdt, kon zoveel maanden geleden lezen dat ik niet te spreken was over Plus, en over hoe de T.net crew met discussie eromheen omgaat. Ik stopte met reageren in dit topic omdat het geen toegevoegde waarde had. Ergeren aan Plus hoefde ik mij ook niet meer te doen, want met een paar CSS regels is alles dat Plus is op de frontpage zo te blokkeren. Daardoor voorkom ik ook dat ik eraan bijdraag. Alles was goed sinds die tijd, tot vandaag.

Dit artikel was eerder vandaag nog geen Plus:

reviews: Meer betalen voor pakjes buiten EU - Chinese businessmodel in gevaar?

Ik had twee reacties eronder geplaatst. Later vandaag kwam ik erachter dat het artikel Plus was geworden. Mijn verbazing uitte ik in het eerder genoemde topic, en ik maakte mijn reacties onder het nieuwsartikel leeg met een verwijzing naar dat bericht in het topic. Als reactie daarop verwijderde T.net mijn reacties onder het artikel.

In een nieuw bericht in het topic legde ik uit dat ik eigenlijk niet meer zou reageren op de Plus discussie, maar dat ik dat nu toch doe door de acties van T.net, om van een niet-Plus artikel een Plus artikel te maken en omdat mijn reacties stilletjes verwijderd werden.

Moderator RoD interpreteerde met opzet deze nieuwste reactie in het topic verkeerd, en verwijderde het met de opmerking dat als ik aangeef niet te willen reageren dat ik dat ook niet moet doen. Toen ik dat later probeerde te verduidelijken werd ook die reactie verwijderd.

Op zich vind ik het best dat frontpage moderators mijn reacties verwijderen onder Plus artikelen. Graag zelfs, want ik wil niet bijdragen aan dat soort artikelen. Ik zou alleen willen dat ik ze daar niet op hoef te wijzen zodra ze van een niet-Plus artikel een Plus artikel maken. Nee, eigenlijk zou ik willen dat artikelen worden geoormerkt dat ze Plus worden, zodat ik weet dat ik er niet op hoef te reageren. Dat bespaart mij ook tijd. Tot die tijd zal ik de nieuwe modus operandi aanhouden:

1. Ik reageer op een niet-Plus artikel.
2. T.net maakt van het artikel een Plus artikel.
3. Ik plaats een reactie in het grote Plus topic, over het artikel dat is omgezet naar Plus.
4. Ik maak mijn reacties onder het artikel leeg met een verwijzing naar mijn reactie in het grote Plus topic.

Tweakers die ook niet willen bijdragen aan Plus kunnen dezelfde handelingen voor zichzelf verrichten.

Om de discussie centraal te houden kan gereageerd worden in het grote Plus topic.

Update 2021-07-02 11:00
Met dank aan ontwikkelaar crisp heeft nieuwscoördinator Olaf beloofd dat deze situatie in de toekomst niet meer voor zal komen. Over de acties van de moderators/admins is verder niets inhoudelijks gezegd.

Volgende: IDEE: Misbruik Tweakblogs niet voor zelfverrijking 16-03 IDEE: Misbruik Tweakblogs niet voor zelfverrijking
Volgende: Vast internet voor de Nederlandse tweaker vergeleken 01-'21 Vast internet voor de Nederlandse tweaker vergeleken

Reacties

Reageren is niet mogelijk