Let op: Tweakers stopt per 2023 met Tweakblogs. In dit artikel leggen we uit waarom we hiervoor hebben gekozen.

Mafia II Special Edition - inhoud

Door The Zep Man op zaterdag 28 augustus 2010 15:30 - Reacties (6)
Categorie: Toys, Views: 6.997

Proloog
Vrijdag, half 9 's ochtends. Pakketbezorger Pieter Post leest rustig zijn ochtendkrantje door voordat hij aan zijn ronde zal beginnen. Zijn oog valt op de grote letters op de voorpagina: "GEORGANISEERDE MISDAAD SLAAT WEER TOE!"

Het artikel geeft aan dat de vorige dag bij een ontmoeting tussen twee bendes iets heel erg fout was gegaan, wat de bijbehorende foto van een uitgebrand pand ook suggereert. Drie mannen waren volgepompt met lood, een vierde was vastgebonden op een stoel en overleed vermoedelijk door de explosie. "Zijn dood moet gruwelijk zijn geweest", zegt politiecommissaris Snor in een interview. "Volgens onze lijkschouwer heeft hij eerst verschillende botbreuken opgelopen door een slagwapen. Vermoedelijk werd hij daarna overgoten met benzine en aangestoken. Volgens het aanschouwende publiek dat bij de brand stond, stopte een auto voor het pand en renden twee mannen naar binnen. Na het horen van geweerschoten en enkele explosies sloeg het vuur wild om zich heen. Uiteindelijk strompelde één man naar buiten terwijl hij zijn bloedende linkerschouder vasthield. Hij verliet met de auto de plaats van delict voordat de politie arriveerde". Op de vraag hoe het onderzoek liep, antwoordde de commissaris dat het moeizaam gaat en dat de politie op zoek is naar getuigen die meer over de situatie kunnen vertellen.

Pieter maakte zich niet zo druk. Het is wel spannend nieuws, maar speelt zich ver van zijn bed af. Nadat hij klaar is met zijn krantje begint hij met het voorbereiden van zijn rit. Alle toegewezen pakketten liggen in zijn bezorggebied. Het enige dat Pieter zelf moet doen is de meest efficiënte route uitstippelen. Terwijl hij met behulp van een kaart zijn route in elkaar zet, valt hem op dat hij één klein pakket moet bezorgen in dezelfde rumoerige buurt als waar het nieuws op de voorpagina over ging. Hij controleert het adres en ziet dat het op naam staat van een Italiaans restaurant. Plots begint hij te zweten. Iedereen heeft de geruchten gehoord over dat de 'georganiseerde misdaad' niets anders is dan enkele maffia families die elkaar niet uit kunnen staan. Natuurlijk, het stond nooit in de krant en niemand sprak er eigenlijk over in de openbaarheid, maar toch wist je het. De pakketbezorger besluit om vandaag maar niet voor de meest efficiënte route te gaan en zet de bezorging voor het Italiaanse restaurant op het einde van zijn route.

Aan het einde van zijn route komt Pieter bij het gesloten restaurant aan, nog net voor vijf uur. Hij kijkt of het pakket door de brievenbus kan, maar het is net te groot. Zwetend en met hartkloppingen belt hij aan, biddend dat er niemand thuis. Na enkele momenten doet een man in strak pak de deur open. "Je bent laat" is het eerste wat Pieter te horen krijgt. Stotterend en bibberend geeft arme Pieter aan dat hij een pakket heeft en dat een handtekening gezet moet worden (ietwat overbodig, sinds de man dit kennelijk al doorheeft). De man doet de deur volledig open om het klembord van Pieter in ontvangst te nemen en negeert de nerveuze staat waarin de pakketbezorger zich verkeerd. Pas nu valt het Pieter op dat de man zijn linkerarm in een mitella zit, omdat de man daar het klembord op legt. Pieter biedt de man een pen aan, maar nee-schuddend pakt de man met zijn rechterhand een glimmende kroontjespen uit zijn binnenzak en haalt daarmee ook kundig de dop eraf. Terwijl de man zijn naam en handtekening neerzet vraagt Pieter, in een poging zichzelf wat te kalmeren, wat de man aan zijn linkerarm mankeert. "Schouderblessure" is het korte antwoord dat hij hierop krijgt.

Doordat de adrenaline nog steeds door Pieter zijn lichaam giert, is opeens het plaatje in zijn hoofd compleet. Tegen de tijd dat hij het klembord weer terug krijgt, is hij bijna in staat om zijn wagen in te springen en ervandoor te scheuren. Terwijl hij het pakketje overhandigt, kijkt hij herhaaldelijk naar de man zijn gezicht en linkerschouder. Plots kijkt de man op na het aannemen van het pakket en ziet de paniek die door de pakketbezorger giert en het nerveus bewegen van zijn ogen. "Is er iets?" vraagt de man. Na wat moeite krijgt Pieter een half 'nee' eruit, waar de man kennelijk genoegen mee neemt. "Precies. Tenslotte willen wij geen van beide problemen, toch?" Terwijl hij dit vraagt, legt hij het pakketje op de kapstok naast de deur neer met zijn rechterhand. Als het lijkt dat hij met zijn rechterhand meteen iets anders pakt, lijkt Pieter zijn hart een slag over te slaan. Echter, nog voordat hij kan reageren wordt hem 50 dollar aangeboden. "Dit is voor de moeite... en voor de discretie welke u ongetwijfeld uitoefent in uw vak". Pieter weet even niet wat hij moet zeggen, voordat hij een zucht van opluchting laat. Hij pakt voorzichtig het geld aan (niet omdat het een aantrekkelijk aanbod is of omdat hij het nodig heeft, maar omdat geen hersencel in zijn hoofd erover nadenkt om ook maar iets van de man te weigeren) en mompelt binnensmonds een bedankje en een prettige avond voordat hij zich omdraait en terugloopt naar zijn busje.

In het restaurant maakt de man het pakje open. Acht jaar. Acht lange jaren heeft hij hierop gewacht. Hij hoopt dat het de moeite waard was.
De inhoud
Mafia II Special Edition is de meest uitgebreide versie van Mafia 2 welke op dit moment binnen de Benelux te krijgen is. Kort geef ik hier met wat foto's aan wat men in dit pakket kan verwachten.

De verpakking
(klik op de afbeelding voor een uitvergroting)
Het totaalpakket. De plastic hoes met omschrijving die eromheen zit kan anders zijn voor de PC, Xbox 360 en Playstation 3 versie. Zoals te zien is, heb ik de versie voor de beste van deze drie platformen. ;)

Inhoud van de verpakking
(klik op de afbeelding voor een uitvergroting)
De plastic hoes (waarvan hierboven de achterkant is afgebeeld) bevat drie objecten: de 'Steelbook' verpakking (waarvan ook hierboven de achterkant is afgebeeld), een art book en een kaart van Empire Bay.

Eerst even ingaan op het art book. Deze illustreert een fotoalbum met allemaal afbeeldingen die met Mafia II of met de tijdsgeest van dit spel te maken hebben. Hieronder vallen (met hier en daar een omschrijving) oude foto's van personages, wapens en gereedschappen, de stad en gebouwen (inclusief hier en daar een bouwtekening), verschillende voertuigen, pin-up girls en nog veel meer. Natuurlijk mag een hoofdstuk met concept art niet ontbreken. Hieronder een kleine selectie van wat dit boek te bieden heeft.

Art book 1
(klik op de afbeelding voor een uitvergroting)

Art book 2
(klik op de afbeelding voor een uitvergroting)

Art book 3
(klik op de afbeelding voor een uitvergroting)


Het uitvouwen van de kaart van Empire Bay is al een plezier op zich:Kaart uitvouwen 1
(klik op de afbeelding voor een uitvergroting)

Kaart uitvouwen 2
(klik op de afbeelding voor een uitvergroting)
Op de achterkant van de kaart staan verschillende reclames welke passen in de plaats en tijd van Mafia II. De kaart zelf mag er ook zijn, met een totale afmeting van ongeveer 58x47 cm:Plattegrond van Empire Bay
(klik op de afbeelding voor een uitvergroting)
De kaart is in feite als de in-game kaart. Handige locaties worden met dezelfde plaatjes aangegeven.

Dan nu over tot de inhoud van het 'Steelbook', de verpakking van het spel:

Inhoud van het Steelbook
(klik op de afbeelding voor een uitvergroting)
De handleiding (linksonder aangegeven) is geschreven in het Frans en Nederlands, en bevat de broodnodige zaken zoals minimale en aanbevolen systeemvereisten, een omschrijving over de benodigde extra software welke geïnstalleerd kan worden door het spel (nVidia PhysX, nVidia GPU drivers, Steam Client, DirectX) en een omschrijving voor het besturen van het spel via toetsenbord en muis. Ook zit er een omschrijving in over de garantie in kleine letters verspreid over twee pagina's, welke gek genoeg in het Nederlandse deel van de handleiding Frans is (dus hetzelfde als in het Franse deel). Tot slot bevat de handleiding op de laatste pagina een reclame voor Italiaanse drop. De achterkant bevat de 'Steam CD code' waar je geen CD of DVD voor nodig hebt om hem te gebruiken met Steam, en de belofte voor DLC welke binnenkort verkrijgbaar is genaamd Jimmy's Vendetta: "Kruip in de huid van huurmoordenaar Jimmy en neem wraak op de lui die je hebben verraden. Diverse nieuwe stadsmissies zijn reden genoeg om terug te keren naar Empire Bay. Het is tijd voor de afrekening." Dit met de foto van een kale man met zonnebril die een sigaret aansteekt met een Molotov Cocktail en een exploderende auto op de achtergrond.

Middenonder is een papiertje dat de Made Man Pack als DLC aanbiedt. Dit pakket bevat twee extra wagens en twee nieuwe pakken voor het hoofdpersonage en is vooralsnog alleen verkrijgbaar in de Special/Collector's Edition of in de "Digital Deluxe Edition" op Steam. Vermoedelijk wordt deze later ook los aangeboden.

Rechtsonder is een papiertje welke de tracks omschrijft die op de meegeleverde Audio-CD staan, samen met wat informatie over de componisten en het orkest dat dit mogelijk heeft gemaakt.

Dit brengt ons tot slot bij de resterende inhoud van het Steelbook zelf: een DVD met het spel erop (die overbodig is voor iedereen met een fatsoenlijke internetverbinding) en de Audio-CD, welke de opdruk heeft van een grammofoonplaat. Zelfs de datakant van de is volledig zwart om het idee te geven dat het om een grammofoonplaat gaat. Buiten de grootte verklapt het Compact Disc Digital Audio-logo toch echt dat het een Audio-CD is.
Vraag van de dag
Alleen naar de retail prijzen gekeken, is de Special Edition van Mafia II de extra € 10 bovenop de prijs voor de normale versie (met alleen een DVD, normale hoes, handleiding en kaart) waard?

Volgende: Zep's Latest Toy: Fallout New Vegas CE 11-'10 Zep's Latest Toy: Fallout New Vegas CE
Volgende: Ziggo Digitale TV op de PC met cardsharing 03-'10 Ziggo Digitale TV op de PC met cardsharing

Reacties


Door Tweakers user __1337__, zaterdag 28 augustus 2010 16:11

Sterkte met je schouder ;) . Mooi verhaal heb je ervan gemaakt :p. Veel speelplezier, het pakket ziet er mooi uit :). Jammer dat je niet de 50 playboyposters heb gehad uit de game :p.

Door Tweakers user Neverwinterx, zaterdag 28 augustus 2010 16:23

Even opmerken dat bij mijn Mafia 2 voor PC (dus geen speciale editie ofzo) ook die map zat.

Door Tweakers user The Zep Man, zaterdag 28 augustus 2010 16:25

Neverwinterx schreef op zaterdag 28 augustus 2010 @ 16:23:
Even opmerken dat bij mijn Mafia 2 voor PC (dus geen speciale editie ofzo) ook die map zat.
Aangepast in het laatste deel. Bedankt. :)

Door Tweakers user ShadowWings, zaterdag 28 augustus 2010 17:01

Mag ik vragen waar je hem hebt besteld? Kan alleen de normale versie vinden |:(

Door Tweakers user The Zep Man, zaterdag 28 augustus 2010 17:06

ShadowWings schreef op zaterdag 28 augustus 2010 @ 17:01:
Mag ik vragen waar je hem hebt besteld? Kan alleen de normale versie vinden |:(
Bij Free Record Shop (online) als pre-order. Daar is hij ondertussen niet meer verkrijgbaar. Je kan hem echter hier bij Consoleshop.nl nog bestellen (let op welke versie je kiest: PC, X360 of PS3).

gamesshoppen.nl heeft de Special Edition ook nog voor de X360 en PS3. Hij staat alleen onder de verkeerde naam ('Collector's Edition'). Het is hetzelfde pakket. Ook heeft CastleGames de Special Edition nog voor de X360 en PS3 (zoek naar 'Mafia').

[Reactie gewijzigd op zaterdag 28 augustus 2010 17:15]


Door Tweakers user TMPJ, zaterdag 28 augustus 2010 21:46

Bal... Ik heb dezelfde set besteld, echter wacht ik nog steeds met smart. De status bij FRS is al sinds donderdagnacht verzonden, echter heeft nog geen TNT'er mijn deurmat kunnen vinden schijnbaar!

Daar het wachten me nu ondraaglijk word, gaan we maar eens wat via de niet-officiële kanalen proberen :(

Reageren is niet meer mogelijk