Let op: Tweakers stopt per 2023 met Tweakblogs. In dit artikel leggen we uit waarom we hiervoor hebben gekozen.

Pound 2.5 en 2.6f voor Windows

Door The Zep Man op dinsdag 11 oktober 2011 12:30 - Reacties (3)
Categorieën: Pound voor Windows, Software, Views: 4.418

Pound is een reverse proxy, load balancer en HTTPS front-end voor webservers, gemaakt door het bedrijf Apsis uit Zwitserland en vrijgegeven onder de GPLv3. Van de huidige stabiele versie 2.5 en experimentele versie 2.6f zijn nu Windows binaries beschikbaar.

Wat kan Pound?
  • Als reverse HTTP proxy fungeren: via één IP adres en één TCP poort (bijvoorbeeld 80) verschillende websites bereiken, gebaseerd op de gebruikte URL. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld http://website1.domein.ext naar een interne webserver te laten verwijzen, terwijl http://website2.domein.ext naar een andere interne webserver verwijst, ondanks dat zowel website1 en website2 naar hetzelfde IP adres verwijzen en dezelfde TCP poort (80) gebruiken.
  • Fungeren als load balancer, voor het verdelen van verzoeken naar meerdere servers.
  • Een SSL-wrapper aanbieden: voeg SSL-encryptie (HTTPS) toe aan bestaande HTTP-servers welke zelf geen SSL kunnen gebruiken.
Hiernaast zorgt Pound ervoor dat alleen correcte HTTP verzoeken de back-end server(s) bereiken. Zie voor meer informatie de website van Apsis.

Pound is geschreven voor UNIX-achtige omgevingen. Officieel worden er geen binaries voor Windows aangeboden. Met behulp van Cygwin en OpenSSL heb ik de laatste versie voor Windows gecompileerd. Documentatie is inbegrepen. Ook zijn er scripts toegevoegd die helpen om Pound te installeren als een service. Een Cygwin-installatie is niet nodig.

Download Pound 2.5 voor Windows (broncode)
Download Pound 2.6f voor Windows (broncode)

Belangrijke veranderingen ten opzichte van Pound 2.4.5 voor Windows:
  • Ondersteuning voor IPv6 en Perl Compatible Regular Expressions wordt nu geleverd vanuit Cygwin zelf en niet meer door apart toegevoegde extensies.
  • Het logbestand wordt niet meer corrupt zodra Pound als service wordt gestopt.
  • Tijdens het compileren van Pound 2.5 en nieuwere versies worden met behulp van OpenSSL DH (Diffie-Hellman) parameters gegenereerd en toegevoegd aan het programma. Hierdoor is het minder veilig om te vertrouwen op volledige voorgebakken versies van Pound, omdat de parameters dan voor elke download en gebruiker gelijk zijn.

    Vanwege dit veiligheidsrisico is de Pound executable in beide pakketten opgesplitst, waardoor DH parameters ontbreken. Een script is toegevoegd om zelf DH parameters te genereren en om deze samen te voegen met de executable. Start eenmalig 'join-pound.exe.bat' om Pound.exe te construeren met unieke DH parameters.

Volgende: Humble Voxatron Debut 10-'11 Humble Voxatron Debut
Volgende: Humble Frozen Synapse Bundle 09-'11 Humble Frozen Synapse Bundle

Reacties


Door Tweakers user CodeCaster, dinsdag 11 oktober 2011 12:47

Wat kan dit wat apache met mod_proxy niet kan?

Door Tweakers user Tsurany, dinsdag 11 oktober 2011 13:13

Exact deze functionaliteiten bereik ik met Apache, waarom zou ik dan Pound gebruiken?

Door Tweakers user duocoding, woensdag 12 oktober 2011 14:35

Zoals hierboven deels gezegd; wat kan Pound wat lighttpd of cherokee niet kunnen?
Ik ben erg benieuwd naar een vergelijking.

Reageren is niet meer mogelijk