Humble Introversion Bundle

Door The Zep Man op dinsdag 22 november 2011 20:30 - Reacties (11)
Categorie: Software, Views: 4.454

Het lijkt tegenwoordig wel indy spellen te regenen via de Humble aanbiedingen. Ditmaal zijn het de gouwe ouwen van Introversion in in een ouderwetse bundel: de Humble Introversion Bundle!


Deze bundel is beschikbaar op humblebundle.com. Bepaal het bedrag dat je geeft voor de volgende spellen:
 • Uplink
  Een spel waarbij je de rol van een hacker mag gaan vervullen. In het begin ben je alleen voor eigen gewin bezig, maar op een dag krijg je een mailtje van iemand die recentelijk overleden is... en het lot van het Internet ligt spoedig in jouw handen.
 • Darwinia
  Een wereld die met behulp van distributed computing is opgezet, op een generatie computers uit de jaren 80 die hun tijd ver vooruit waren en misschien wel nog steeds zijn. Misschien heb je nooit gehoord van de Protologic 68000, maar dit apparaat blaast elke Commodore, Atari en Nintendo Entertainment System uit het water. Help Dr. Sepulveda om de virtuele wereld Darwinia te verlossen van virussen die zich in de wereld gevestigd hebben en de Darwinians het virtuele leven onzeker maken. En al krijg je niet genoeg van de 8-bit achtige muziek: de soundtrack zit er ook bij.
 • DEFCON[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=3cwIk327cSk]Wat nu als de Koude Oorlog een andere kant op ging? Wat nu als de supermachten er niet uitkwamen? Wat nu als het DEFCON niveau verlaagd werd (en daarmee de druk werd opgevoerd) en jij de belangrijkste rol van je natie krijgt toegewezen, honderden meters onder de grond in een betonbunker? Verdedig jouw deel van de wereld in de allerlaatste strijd tegen de andere supermachten met conventionele en nucleaire wapens, waarmee je het lot bepaald van miljoenen mensen. Het is te laat om het nog te hebben over winnen, maar misschien is het nog mogelijk om het minste te verliezen ten opzichte van de AI en/of andere spelers. De muziek geeft een passende melancholische sfeer. Fans zullen hierom dan ook kunnen genieten van de meegeleverde soundtrack.
 • Multiwinia
  Na Darwinia leek alles weer vredig te zijn, maar een aantal Darwinians zijn geïnfecteerd met het virus. Neem de controle over een groep Darwinians en ga (online) de strijd aan om te laten zien dat jouw groep de digitale evolutie domineert.
Als je meer geeft dan het huidige gemiddelde bij aanschaf, krijg je deze spellen uit eerdere bundels er ook bij:
 • Aquaria, wat gezien kan worden als een Zelda onderwater met een protagonist die haar verhaal uit de diepte vertelt. Zat al eerder in de Humble Indie Bundle 2.
 • Crayon Physics Deluxe. Laat je tekeningen tot leven komen om daarmee puzzels op te lossen. Was eerder te zien in de Humble Indie Bundle 3.
Sowieso krijg je nog twee tech demos van Introversion erbij, maar deze werken alleen onder Windows:
 • Voxel Tech Demo. Maak met behulp van Voxels (herinner Voxatron) de mooiste constructies, om ze daarna (uiteraard gecontroleerd) op te blazen.
 • City Generator Tech Demo. Vergeet Sim City: dit is de snelste en meest gedetailleerde manier om steden uit de grond te stampen.
Bepaal zelf van het bedrag dat je uitgeeft wie wat ervan krijgt: de ontwikkelaars (Introversion, Bit Plot en Kloonigames), Electronic Frontier Foundation of Child's Play Charity. Bepaal zelf hoe je betaalt. Bepaal zelf op welk besturingssysteem je het spel speelt: je krijgt zowel de Windows, Linux als de Mac versie van de spellen.

Een optioneel te gebruiken Steam sleutel wordt gegeven aan alle kopers voor de spellen van Introversion. Al zitten Aquaria en Crayon Physics Deluxe ook in het debut (wanneer meer wordt gegeven dan het huidig gemiddelde), dan wordt voor die twee spellen ook een optionele Steam sleutel gegeven.

Het gebruik van Windows als besturingssysteem is niet verplicht en het gebruik van PayPal om te betalen is niet verplicht. Linux fans, Mac OS X slaven en PayPal angsthazen hebben geen excuus. De spellen zijn volledig vrij van DRM. Ditmaal zullen zuurpruimen misschien zeuren over een mogelijke kleine uitzondering op deze regel, omdat zowel DEFCON als Multiwinia sleutels nodig hebben om multiplayer te spelen. Hoe dan ook: de sleutels zijn natuurlijk inbegrepen in het pakket en dit doet nog steeds niets af aan mijn favoriete manier voor het verkrijgen van spellen na aanschaf: download, installeer, speel. Dit blijft de manier zoals het eigenlijk altijd zou moeten zijn, en ook deze bundel voldoet daar weer volledig aan.

Volgende: Humble Introversion Bundle uitgebreid 11-'11 Humble Introversion Bundle uitgebreid
Volgende: Humble Voxatron Debut opnieuw uitgebreid 11-'11 Humble Voxatron Debut opnieuw uitgebreid

Reacties


Door Tweakers user TerraGuy, dinsdag 22 november 2011 21:40

Cool. :) Heb Darwinia al meerdere keren uitgespeeld vroeger, en de demo van DEFCON ook grijsgespeeld. Maar ja, die ken ik dus al. ;) Aquaria ziet er dan nog wel erg tof uit, beetje kruising tussen Zelda en Ecco the Dolphin.

Door Tweakers user de_pizzaboer, dinsdag 22 november 2011 21:54

Zalig. Heb het direct gekocht. :) Wat een nostalgie.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 22 november 2011 21:54]


Door Tweakers user Patriot, woensdag 23 november 2011 02:15

Haha, dat filmpje. FIRE ZE MISSILES! But I am le tired..

Door Tweakers user Gish, woensdag 23 november 2011 06:07

Patriot schreef op woensdag 23 november 2011 @ 02:15:
Haha, dat filmpje. FIRE ZE MISSILES! But I am le tired..
Google even op 'end of the world.swf'

Well, take a nap. THEN FIRE ZE MISSLES!

Door Tweakers user Trinsec, woensdag 23 november 2011 08:40

Had het ook eerder gevonden via een andere bron en gelijk maar gekocht. Dingen zoals Darwinia zijn too good to pass. :)

Door Tweakers user Voxyn, woensdag 23 november 2011 11:13

Bedankt gelijk maar gekocht, voornamelijk voor darwinia en defcon.

Door Tweakers user Orian, woensdag 23 november 2011 11:30

Ook gekocht. Vooral uplink ziet er leuk uit, alleen klikte ik halverwege per ongeluk de tutorial weg. Kan hem zo te zien niet opnieuw starten, behalve door een nieuw account te maken... Naja, straks maar even doen dan.

Door Tweakers user Kosty, woensdag 23 november 2011 18:35

Orian schreef op woensdag 23 november 2011 @ 11:30:
Ook gekocht. Vooral uplink ziet er leuk uit, alleen klikte ik halverwege per ongeluk de tutorial weg. Kan hem zo te zien niet opnieuw starten, behalve door een nieuw account te maken... Naja, straks maar even doen dan.
De tutorial staat in-game bij de applicaties...

Deze humble bundle is echt geweldig, ookal had ik de games al aangekocht via steam.

Door Tweakers user Orian, woensdag 23 november 2011 21:15

Kosty schreef op woensdag 23 november 2011 @ 18:35:
[...]

De tutorial staat in-game bij de applicaties...

Deze humble bundle is echt geweldig, ookal had ik de games al aangekocht via steam.
Hmm, overheen gekeken schijnbaar. Naja, ben inmiddels al opnieuw begonnen :P. Leuke game :)

Door Tweakers user Mad-Monkey, donderdag 24 november 2011 13:15

Alleen al voor uplink had ik hem willen hebben :).

wel vind ik het jammer dat dit de 2e bundel is in 2 weken. Het speciale gaat er in record tempo vanaf, waardoor als ik de gemiddelde prijzen bekijk ook de opbrengsten minder aan het worden zijn.

Door Tweakers user Fantasma, donderdag 24 november 2011 21:28

Mad-Monkey schreef op donderdag 24 november 2011 @ 13:15:
Alleen al voor uplink had ik hem willen hebben :).

wel vind ik het jammer dat dit de 2e bundel is in 2 weken. Het speciale gaat er in record tempo vanaf, waardoor als ik de gemiddelde prijzen bekijk ook de opbrengsten minder aan het worden zijn.
Prijzen zijn volgens mij zo laag omdat ze vanaf dag één hebben gezegt "Betaal meer dan het gemiddelde en krijg deze 2 games er "gratis" bij!"

Reageren is niet meer mogelijk