Transmission 2.77 voor Windows (daemon & CLI)

Door The Zep Man op woensdag 27 februari 2013 09:00 - Reacties (3)
Categorieën: Software, Transmission voor Windows, Views: 10.229

Op verzoek van een medetweaker in dit draadje wordt hier een versie van Transmission aangeboden die als Windows service is te gebruiken.

Transmission is een lichtgewicht, open-source BitTorrent client die qua functionaliteit niet onderdoet van de concurrentie. Het biedt een toevlucht voor degenen die wegrennen van Azureus/Vuze door de bloat en die zich niet willen binden aan µTorrent of andere gesloten clients. Zie de officiële About pagina voor meer informatie.

Binnen de ondersteunde besturingssystemen is Transmission te gebruiken in een zogenaamde 'headless' configuratie, waarbij een web-interface wordt aangeboden om het te bedienen. De gebruiker hoeft hiermee niet ingelogd te zijn op de machine. Een 'daemon'-editie is beschikbaar die dit mogelijk maakt. Transmission zelf is echter niet officieel verkrijgbaar voor Windows. Een onofficiële Windows port van de Qt editie bestaat, maar een grafische interface is niet handig op een server zonder ingelogde grafische gebruikersessie.

Hierom worden voor Windows de 'daemon', 'remote' en 'cli' edities van Transmission aangeboden, samen met wat scripts om de installatie als Windows service te bespoedigen. Vergeet niet _README.TXT te lezen voor gebruiksinstructies. De broncode is ook beschikbaar voor de geïnteresseerden, maar is niet nodig om Transmission te gebruiken.

Download Transmission (daemon & CLI) voor Windows (broncode)
Download Transmission (GUI) voor Windows (externe site, niet van mij)

Als na het klikken op een bestand in Skydrive de download niet start, gebruik dan rechtermuisknop -> 'Download'.

De gecompileerde onderdelen:
Compileeropties

Volgende: Transmission 2.80 voor Windows (daemon & CLI) 07-'13 Transmission 2.80 voor Windows (daemon & CLI)
Volgende: Humble Bundle for Android (+ Windows, Linux & Mac OS X) 01-'12 Humble Bundle for Android (+ Windows, Linux & Mac OS X)

Reacties


Door Tweakers user [ti], woensdag 27 februari 2013 09:41

Leuk projectje! Alleen niet zo nuttig voor mij, want ik draai transmission op mijn NAS...

Persoonlijk vind ik http://code.google.com/p/transmission-remote-dotnet/ nog steeds de prettigste Transmission interface voor Windows. Helaas ligt de ontwikkeling ervan al een tijdje stil.

Door Tweakers user onok, woensdag 27 februari 2013 13:07

Mensen die een alternatief zoeken voor uTorrent kunnen ook Qbittorrent eens proberen: http://www.qbittorrent.org/

Transmission is overigens een prima client verder, ik draai m op m'n server :)

Door Tweakers user Martijn085, maandag 4 maart 2013 17:42

Ik zag vandaag je bericht in het onderwerp van Transmission 2.77.

Ik heb het gelijk geïnstalleerd en werkt perfect! Transmission draait nu als een trein onder Windows 2008, en neemt op deze manier ook iets minder geheugen als met de GUI.

Bedankt voor dit geweldig project _/-\o_

Reageren is niet meer mogelijk