Transmission 2.80 voor Windows (daemon & CLI)

Door The Zep Man op zondag 7 juli 2013 12:00 - Reacties (8)
Categorieën: Software, Transmission voor Windows, Views: 5.331

Kort geleden kwam van Transmission versie 2.80 uit. Net zoals bij voorgaande versies is er geen officiële ondersteuning voor Windows. In deze post wordt de huidige versie van Transmission aangeboden die als Windows service is te gebruiken.

Transmission logoTransmission is een lichtgewicht, open-source BitTorrent client die qua functionaliteit niet onderdoet van de concurrentie. Het biedt een toevlucht voor degenen die wegrennen van Azureus/Vuze door de bloat en die zich niet willen binden aan µTorrent of andere gesloten clients. Zie de officiële About pagina voor meer informatie.

Binnen de ondersteunde besturingssystemen is Transmission te gebruiken in een zogenaamde 'headless' configuratie, waarbij een web-interface wordt aangeboden om de software te bedienen. De gebruiker hoeft hiermee niet ingelogd te zijn op de machine. Een 'daemon'-editie is beschikbaar die dit mogelijk maakt. Transmission zelf is echter niet officieel verkrijgbaar voor Windows. Een onofficiële Windows port van de Qt editie bestaat, maar een grafische interface is niet handig op een server zonder ingelogde grafische gebruikersessie.

Hierom worden voor Windows de 'daemon', 'remote' en 'cli' edities van Transmission aangeboden, samen met wat scripts om de installatie als Windows service te bespoedigen. Vergeet niet _README.TXT te lezen voor gebruiksinstructies. De broncode is ook beschikbaar voor de geïnteresseerden, maar is niet nodig om Transmission te gebruiken.

Download Transmission (daemon & CLI) voor Windows (broncode)
Download Transmission (GUI) voor Windows (externe site, niet van mij)

Als na het klikken op een bestand in Skydrive de download niet start, gebruik dan rechtermuisknop -> 'Download'.

De gecompileerde onderdelen:
Compileeropties

Specifieke wijzigingen ten opzichte van de vorige aangeboden versie:
  • Nieuwe versie van Transmission: 2.80.
    Zie de officiële release notes voor meer informatie.
  • Nieuwe versies van de onderliggende libraries.
  • Verbeteringen in installatiescripts.
    Met name zijn de uitgegeven bestandspermissies voor het gebruikersaccount van de service nu een stuk strakker zonder in functionaliteit in te leveren. Ook worden deze permissies weggenomen door het script dat de service en het gebruikersaccount verwijdert.

Volgende: Transmission 2.81 voor Windows (daemon & CLI) 07-'13 Transmission 2.81 voor Windows (daemon & CLI)
Volgende: Transmission 2.77 voor Windows (daemon & CLI) 02-'13 Transmission 2.77 voor Windows (daemon & CLI)

Reacties


Door Tweakers user himlims_, zondag 7 juli 2013 12:19

los van; omdat het kan,

waarom? niet gewoon een linux server?

[Reactie gewijzigd op zondag 7 juli 2013 12:20]


Door Tweakers user Satom, zondag 7 juli 2013 12:32

Omdat het een toevlucht biedt voor degenen die wegrennen van Azureus/Vuze door de bloat en die zich niet willen binden aan µTorrent of andere gesloten clients, zoals The Zap Man al aangaf? :9 Wel mooi gedaan, begin µTorrent steeds commerciëler te vinden.. Gelukkig hebben we nog een NAS met Transmission :)

Door Tweakers user Eagle Creek, zondag 7 juli 2013 14:52

Werke oude versies van µTorrent en andere programma's niet ook gewoon? Ik blijf vaak oude versies van software gebruiken als de nieuwe functionaliteit mij niet bevalt. Bij het gros van de programma's neemt dit (gelukkig) geen veiligheidsrisico mee.Door Tweakers user johnkeates, maandag 8 juli 2013 13:46

Eagle Creek schreef op zondag 07 juli 2013 @ 14:52:
Werke oude versies van µTorrent en andere programma's niet ook gewoon? Ik blijf vaak oude versies van software gebruiken als de nieuwe functionaliteit mij niet bevalt. Bij het gros van de programma's neemt dit (gelukkig) geen veiligheidsrisico mee.
Oude versies van P2P software hebben juist vaker beveiligings en performance problemen. Stel dat je bijv. een versie zonder magnet ondersteuning zou gebruiken, of zonder uTP, PEX, DHT, encryptie enz. Lijkt me niet helemaal handig.

Het is vooral om dat net netwerksotware is dat de nieuwste versie relevanter wordt. Als jouw client straks op geen enkele manier meer kan communiceren of met nieuwe bestandsformaten kan werken zit je met een programma dat nutteloos is geworden ;)

Door Tweakers user Martijn085, maandag 8 juli 2013 20:45

Toevallig was ik net aan het kijken naar de nieuwe versie, en hier staat die alweer! Bedankt voor de update _/-\o_

Door Tweakers user piepemuisje, zondag 14 juli 2013 00:46

Doordat de service/user te erg beperkt is werkt dit niet met een downloadmap op een netwerkshare. transmission user aan de admin grp toevoegen verhelpt het probleem ook niet.
heb de daemon nu via alwaysup als service draaien. zonder problemen

toch bedankt voor het uitbrengen van de laatste versie op windows :)

Reageren is niet meer mogelijk